[Ossm-members] debian, debian installer i ISO-3166

Новица Наков novica at bagra.org
Sat Sep 18 14:57:44 UTC 2004


Anton Zinoviev напиша: 

> Интересно.  По-рано горе-доле само он сакаше името да е по правилата -
> со FYRO, но остана неговиот избор, зашто е maintainer на countrychooser.

Хм, ако јас добро разбрав, тогаш секако имињата ќе стојат по ISO-3166 во тој 
главниот фалј. Кристијан вика дека покрај "official name" има и "name" или 
"common name". Значи според ова, првото име ќе остане по ISO, второто ќе се 
преименува во Macedonia.
-- 
Новица

Да се биде опасен, тоа е задача за иднината.More information about the Ossm-members mailing list