[Ossm-members] MySQL problem?

Nikola Vanevski nino at postbank.com.mk
Tue Sep 28 06:47:29 UTC 2004


Зоран Димовски wrote:
 > Имам дефинирано, и затоа ми е чудно. Преку webmin зборовите ги гледам
 > без проблем како unicode ама веќе кога зимам од базата ми ги праве тие
 > проблеми. Бидејќи зборовите во страната ми се utf8 и нив ги прикажува
 > без проблем ама од друга страна кога треба да прикажува што е најдено во
 > базата само коцки ништо друго, ако се е utf8.
 > Зоки

Не сум работел со MySQL, ама да не има некое подесување посебно на
клиентот? Кај Oracle мора и клиентот да се конфигурира како и серверот.
Освен тоа, UTF-8 имаат два бајта. Wild Guess е дека има некое зло меѓу
серверот и клиентот.More information about the Ossm-members mailing list