[Ossm-members] Re: Fwd: Re: Re: Two Macedonias

Nikola Vanevski nino at postbank.com.mk
Tue Sep 28 12:27:12 UTC 2004


Томислав Марковски wrote:
 >>BTW, дали имате информации, па макар и од ракав те. од лично искуство 
која
 >>дристрибуција кај нас во колкава процентуална застапеност се користи?
 >
 >
 > Имаше едно гласање на linux.net.mk едно време, не се сеќавам точно на
 > резултатите. Мислам дека Mandrake и Redhat (или Fedora?) беа на врвот.
 > Или Suse беше тука некаде?
 >

Јас најмногу сум среќавал RedHat, па Mandrake, релативно малку Slackware
  и Debian, а најмалку Suse, веројатно заради тешкото (читај невозможно)
симнување.
Ако ништо друго, може пак да се направи една анкета...кога ќе се подигне
linux.net.mk :) А може и на листава, ако податоците можат да се сметаат
за релевантни. Ете јас нпр. користам Suse.

Ова има врска со прогласување на „Македонска“ дистрибуција?

Нино
More information about the Ossm-members mailing list