[Ossm-members] Re: Fwd: Re: Re: Two Macedonias

Nikola Vanevski nino at postbank.com.mk
Tue Sep 28 13:35:35 UTC 2004


Ivan Stojmirov wrote:

> Одзивот е таков секогаш. Кога анкетата ќе надмине 100 гласања, ја 
> менуваме. За оваа случајно сме оставиле до 150.
> 
Значи нема статистички валиден примерок. Од каде ја извади границава од 
100 како практична? Посетеност на сајтот? Или други критериуми?

> Поточно: има многу малку Linux корисници со интернет пристап.
> 
> http://counter.li.org/bycountry/MK.php
Корисник на Линукс без интернет пристап... тоа ти е како кислород во 
атмосферата на Марс..
Друга забелешка на counter : корисникот регистриран под Others не знаел 
да го најде Кичево, ама регистриран е под Македонија. За секоја пофалба.
Уште еден корисник за да ја престигнеме Грција? Оние што не се запишани, 
трк таму!
> 
>> 2. Сајтот не е ни од далеку промовиран колку што би требало да биде.
> Можеби и тоа.
Батки, ако АлбаХак успеал да го најде, доволно е познат :)More information about the Ossm-members mailing list