Re: [Ossm-members] Re: ��

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Thu Apr 14 16:42:09 UTC 2005


On 4/13/05, Зоран Димовски <decata at mt.net.mk> wrote:

>Инаку речникот е уште на веб значи на >http://zoki.softver.org.mk/recnik/

Фино изгледа страната но средија централниот дел
да биде autosize а не фиксиран на 1024х768, на помала
резолуција "бега" екранот во десно.


Избрав превод од анг на мк и внесов "go"

Резултатот е:"Должината на зборот неможе да е помала од 3 букви."

Што е ова ????? Нема ли зборови во базата со должина помала од 3 букви????

Друга работа е пребарувањето....
Во slq-от за пребарување ти стои
"SELECT ..... WHERE .....LIKE %a%" Не треба да пребаруваш по дел од
збор било каде, туку само од почетокот на зборот!
SQLот треба да ти биде "SELECT ..... WHERE .....LIKE a%"

a е стрингот по кој се пребарува базата (текстот што се внесува во полето).

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list