[Ossm-members] Инсталфест #2

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sat Apr 16 11:47:30 UTC 2005


Моја грешка, еве ја во нов тред, пораката. (тред на македонски? :\)


И ќе правиме значи. [http://www.slobodensoftver.org.mk/installfest/]

Ќе беше добро и флаерчиња мали да се поделат по факултети и средни школи 
евентуално. Ама па се ојбавуе една недела пред настанот и не верувам 
дека ќе се заврши нешто. :0 На првиот инсталфест имавме и постери што ги 
лепевме на факултети и у средни школи. Ако некој има време да отиде до 
кај Ивс и ако има пари на сметка нека напраи вакви. Ја иам испит и неам 
време за ништо неделава.

Глиша, Чомбе ја на пример појма неам на ЕТФ кај се влага и кај треба да 
идам, значи треба и да се постават некои знаци, ко минатиот пат на дрва 
што лепевме. Треба да се отиде порано сабајлето и да се збркаат тие 
работи (за ова таму сум, ако има што да се лепи :)). И уште една работа. 
Нигде не пишува во колку саат почнува и до колку трае.

Трета работа. Некои налепници ко оние „инсталиран ГНУ/Линукс“. Ивс ги 
има, треба да се пуштат само. И пошто на сајтот пишува дека ќе им дадеме 
инструкции како да го отстранат оперативниот систем, би требало да 
напраиме и такво некое кратко упатство и да го испечатиме за да го 
даваме на луѓето. Кога сме кај упатство може и уште еден лист да се 
напраи со адреси, кај што можат да најдат на интернет, кај да бараат 
помош, кај да бараат вести и сл.

Не би било лошо ни приказната да се испечати, оној памфлетот што го 
делевме на саем, ама.... каде бе каде, нема време. Тапа.

Тоа.

-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list