[Ossm-members] najverpojatno prva (pogolema "ne-kompjuterska")firma vo Bitola kojasto e 100% na gnu/linux

Nikola Vanevski nvanevski at gmail.com
Wed Apr 20 13:50:10 UTC 2005


On 4/20/05, Kristijan Spirov <kristijan.spirov at stb.com.mk> wrote:
> 
> Интересно е што сите претставници на IBM што дошле кај нас ни советуваат 
> да го избегнуваме Линукс за mission critical системите.
>  Крис
> 
> 
Баш ме интересира дали дале некое издржливо објаснување? Колку што сум во 
тек, IBM максимално го промовира Линукс - поготово на нивната PowerPC 
платформа !!

Нино
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20050420/ce8dd552/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list