[Ossm-members] najverpojatno prva (pogolema "ne-kompjuterska")firma vo Bitola kojasto e 100% na gnu/linux

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed Apr 20 14:02:28 UTC 2005


>> Интересно е што сите претставници на IBM што дошле кај нас ни советуваат
>> да го избегнуваме Линукс за mission critical системите.

> Баш ме интересира дали дале некое издржливо објаснување? Колку што сум во
> тек, IBM максимално го промовира Линукс - поготово на нивната PowerPC
> платформа !!

објаснувањето е дека они појма немаат како да го направат тоа, па затоа ja 
саботираат идејата.


-- 
дамјан

Actually, Microsoft is sort of a mixture between the Borg and the Ferengi.More information about the Ossm-members mailing list