[Ossm-members] najverpojatno prva (pogolema "ne-kompjuterska")firma vo Bitola kojasto e 100% na gnu/linux

Dean Josevski dean at integraeng.com.mk
Thu Apr 21 17:09:50 UTC 2005Дамјан wrote:
>>>Интересно е што сите претставници на IBM што дошле кај нас ни советуваат
>>>да го избегнуваме Линукс за mission critical системите.
> 
> 
>>Баш ме интересира дали дале некое издржливо објаснување? Колку што сум во
>>тек, IBM максимално го промовира Линукс - поготово на нивната PowerPC
>>платформа !!
> 
> 
> објаснувањето е дека они појма немаат како да го направат тоа, па затоа ja 
> саботираат идејата.
> 
> 

Да не имале балканско потекло, па одат по линија на помал отпор. ;)

Деан.More information about the Ossm-members mailing list