[Ossm-members] Re: Инсталфест #2

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Thu Apr 21 12:00:49 UTC 2005


Дамјан напиша:

>[*] тоа е затоа што е на 1CD за разлика од другите дистрибуции... тоа е плус 
>пошто дистрибуцијата е насочена кон стабилно јадро.
>btw што точно ти фали тебе? некои синици може да се соберат на 2CD па кој сака 
>ете му.
>

Абе веќе рековме дека Убунту/Кубунту ќе препорачуваме, ако сака некој 
мандрива ќе му стаиме мандрива. Проблемот со додатните пакети ќе го 
решиме со тоа што ќе ги инсталираме преку мрежа веднаш по инсталацијата 
на оперативниот систем.

-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk




More information about the Ossm-members mailing list