[Ossm-members] Problemi so apt-get na Kubuntu

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Thu Apr 21 14:30:51 UTC 2005


> имам проблеми со apt-get.
...
> Проблемот е што на мрежата користиме Микрософт ИСА сервер како прокси, со
> автентификација на МС домен.
... [со кој памет, аххх] ...
> Некоја идеја?

ISA серверот да не бара некоја од тие бош NTLM автентификациите?

Ако да, треба да се види како да се подеси apt-get за NTLM... е сега apt-get 
сигурно користи или wget или curl за да симиња од интернет, така да всушност 
треба да се види за овие како да проработат со NTLM proxy.

Пробај ова на пр (или слично)
http://lists.debian.org/debian-user/2004/05/msg00603.html

-- 
дамјан

              To boldly go where I surely don't belong.More information about the Ossm-members mailing list