[Ossm-members] adresar i skener

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Fri Apr 22 12:19:03 UTC 2005


> 2. Ми треба скенер, за којшто знаете дека неговите перформанси можат 
> целосно да се искористат со Linux. Се разбира скенерот да биде актуелен, 
> значи да може да се набави во државичкава. Притоа уште да биде од 
> најефтина класа. ;)

Јас на работа со години без проблеми си користам Mustek 1200 UB, на 
Мандрак уште од верзија 8.2
Колку што знам сите скенери од Mustek се подржани од SANE (графички 
интерфејс Xsane, Kooka).
За комплетен список на подржани скенери види на страната на SANE 
http://www.sane-project.org/sane-supported-devices.htmlMore information about the Ossm-members mailing list