[Ossm-members] Problemi so apt-get na Kubuntu

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Tue Apr 26 20:08:28 UTC 2005


> > >> имам проблеми со apt-get.

> > > ...
> > > ISA серверот да не бара некоја од тие бош NTLM автентификациите?

> Јок. На листата кај што ме прати имаше бааги долга дискусија околу
> тоа, и на крајот го решиле проблемот со инсталирање на NTLM APS на
> клиентот и Janaserver на ISA проксито, и потоа само конфигурација на
> apt.conf фајлот. За жал, јас немам шанса да инсталирам Janaserver на
> проксито кај нас - жив ќе ме одерат. Еден убав ден ќе биде.

http://www.linux.com/howtos/Web-Browsing-Behind-ISA-Server-HOWTO-4.shtml
http://ntlmaps.sourceforge.net/

абе ntlmaps е едно решение а janaserver друго.
ntlmaps си го ставаш на linux-от и го користиш како прокси во apt-get.

-- 
дамјан

            0 and 1. Now what could be so hard about that?More information about the Ossm-members mailing list