[Ossm-members] Re: Pomos za Linux

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed Apr 27 15:17:43 UTC 2005


> Предлогот не е во ред. На пример како ќе преведеме КокаКола. Во законите
> на РМ постои „име„ и „трговско име“. GNU/Linux е ова второто и треба да
> се респектира тоа. Кога би го профатил твојот (вашиот) предлог ви имал
> два пати помалку (alt + shift) за секој ваков дел од текстот. ;)

колку лоша комбинација е тоа alt-shift... понекогаш мислам дека е завера.

зашто не користиш linux, кајшто можеш привремено да преминеш во кирилица со 
десен alt, a постојано со menu копчето.

-- 
дамјан

... knowledge is exactly like power - something 
to be distributed as widely as humanly possible,
for the betterment of all. -- jdMore information about the Ossm-members mailing list