[Ossm-members] Проблеми со локалето на KDE во Slackware

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Sun Aug 7 06:13:35 UTC 2005


> И јас имам сличен проблем:
> Инсталирав Slack 10 со KDE 3.2 ги ставив преводите во
> /usr/share/locale/mk
> и следно требаше да изберам
> "Control Center -> Regionality -> Country and Language -> Add Language
> ->Македонски"
> арно ама од македонски ни траг. 

абе ти ја прочита пораката на која reply-уваш???

> Друг проблем ми е менувањето на тастатурата од мк во анг. Никако да го
> наместам да менува од тастатура.... ги пробав сите комбинации од
> whitepaper-от се гледа дека прави нешто (свети лед диодата и сл) али не ми
> менува кодна табела..

што ти вика кога ќе напишеш "locale"

-- 
дамјан

                Where do you think you're going today?More information about the Ossm-members mailing list