[Ossm-members] Re: Преведувачки маратон #3

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Thu Aug 25 13:03:43 UTC 2005


Dean Josevski wrote:

> Дали некаде постои документација како се работи (KBabel, или сл.) 
> целата постапка за преведување Linux софтвер?

Има документација на сајтот на Кбабел а има и самиот Кбабел доаѓа со помош.

>
> Во Битола не е организиран (колку што јас знам) маратон, или нешто во 
> врска со преведување, но со Александар Балаловски сме разговарале за 
> тоа. Доколку има можност и интерес, можеме да организираме и овде нешто.


Муабетов е малку офтопик ама што би локализирале?

Поздрав.

-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list