[Ossm-members] Re: upatstvo za Kbabel (beshe Преведувачки маратон #3)

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Thu Aug 25 19:54:58 UTC 2005


> >Дали некаде постои документација како се работи (KBabel, или сл.) 
> >целата постапка за преведување Linux софтвер?
> 
> Има документација на сајтот на Кбабел а има и самиот Кбабел доаѓа со помош.

Упатство за работа со Кбабел на македонски има тука(*). 

Бидејќи имаш ускуство со правење документација(Деан), ако имаш желба и 
време може да го доработиш и адаптираш.

(*) http://www.softver.org.mk/baze/vodic_za_kbabel.tar.bz2
-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list