[Ossm-members] Најава: Преведувачки маратон #3

Jordanka Petrushevska jordanka at metamorphosis.org.mk
Thu Aug 25 13:26:15 UTC 2005Arangel Angov напиша:

> Исто така, доколку може Стојмир (пошто он го правеше претходното) или 
> пак некој друг да земе еден морфикс да му инсталира кбабел за да имаме 
> лајв цедиња за компјутерите на метаморфозис. На тие компјутери што 
> немаат цдром треба да инсталираме убунту за да може да се преведува и 
> на нив. Покрај 13те компјутери ќе има и сервер на кој што, 
> најверојатно преку НФС ќе се ставаат сите завршени преводи а и 
> нормално нели ќе се зимаат и нови.

Компјутерите што беа позајмени, денес веќе се во канцеларија, така да не 
ќе биде лошо некој од кај вас да дојде од понеделник, па да инсталираме 
убуту (така и јас ќе научам повеќе околу инсталицијата на линукс) може 
да бидат и dual boot. Инаку што се однесува до лајв цд од убунту (имам 
дома едно 10тина цд-а убунту) можам секако да ги донесам на маратонот и 
да ги поделиме.


Поздрав,
Јорданка

-- 
Jordanka Petrushevska
e-Rider
jordanka at metamorphosis.org.mk
==================================
Metamorphosis
Foundation for sustainable ICT solutions
Naum Naumovski Borce 88a
1000 Skopje, Macedonia
tel. +389 2 3109 325
fax. +389 2 3225 206
www.metamorphosis.org.mk
===================================
More information about the Ossm-members mailing list