[Ossm-members] Re: upatstvo za Kbabel �� #3)

Dean Josevski dean at integraeng.com.mk
Sat Aug 27 14:21:38 UTC 2005


Zlatko Trajceski wrote:

> Georgi Stanojevski напиша:
>
>>>> Дали некаде постои документација како се работи (KBabel, или сл.) 
>>>> целата постапка за преведување Linux софтвер?
>>>
>>>
>>> Има документација на сајтот на Кбабел а има и самиот Кбабел доаѓа со 
>>> помош.
>>
>>
>>
>> Упатство за работа со Кбабел на македонски има тука(*).
>> Бидејќи имаш ускуство со правење документација(Деан), ако имаш желба 
>> и време може да го доработиш и адаптираш.
>>
>> (*) http://www.softver.org.mk/baze/vodic_za_kbabel.tar.bz2
>
>
> Еве го и распакувано:
>
> http://www.softver.org.mk/prevod/kbabel/
>
>

Упатството го видов и ми изгледа дека си е супер. Јас немам познавања за 
KBabel и засега не би можел да помогнам во врска со средување на 
упатство. Имам намера да го совладам, а притоа ќе го користам ова  
упатство, благодарам.


-- 
Деан Јошевски
More information about the Ossm-members mailing list