[Ossm-members] Re: Firefox/Thunderbird 1.5 - забелешки за преводите

Ненад Спиркоски spiki at verat.net
Wed Aug 31 10:13:32 UTC 2005


> Тоа сакаше да го каже, да провериш во англиската верзија на Фајрфокс
> како изгледа прозорецот, дали го има и таму тој проблем, да мораш да
> влечеш за да видиш се.

Во англиска верзија (билд 20050811) е подобро.
Нпр во: Edit, Preferences, Download, View and Edit Actions прозорец.
Англиска верзија има "word wrap" ефект за текст.
Копчето "close" секогаш се гледа се додека има место (нпр кога го намалувам 
прозорецот).
Во МК билд 20050828 (и 20050817) „затвори“ копчето е залепено за десна страна 
и не оди на лева страна (стои фиксирано) кога се намалува прозорецот.


Во Руска (20050830) работи како англиска, a Бугарска има некои грешки пукна.

-- 
Linux is obsolete
	-- Andrew Tanenbaum


More information about the Ossm-members mailing list