[Ossm-members] yet another yuscii -> utf-8 convertor script

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Mon Dec 5 23:26:54 UTC 2005


Дамјан wrote:
>>Правам „уште еден yuscii во utf-8 конвертор“ кој работи со OpenDocument
>>фајлови.. иИи... како што дознав имало две варијанти на тоа yuscii
>>македонските фонтови.
> 
> http://legolas.on.net.mk/convertor/
> кој ќе сака да го тестира :)

Во OOO има таму гледам да си праиш макроа во Python? Не си пробал да го
инкорпорираш како макро? Пошто директно чепкање по xml мислам дека ќе ги
прескокне ограничувањата што неможам да ги прескокнам со бејзикот?


-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS!
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list