[Ossm-members] yet another yuscii -> utf-8 convertor script

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Thu Dec 8 16:12:45 UTC 2005


> >>Правам „уште еден yuscii во utf-8 конвертор“ кој работи со OpenDocument
> >>фајлови.. иИи... како што дознав имало две варијанти на тоа yuscii
> >>македонските фонтови.
> >
> > http://legolas.on.net.mk/convertor/
> > кој ќе сака да го тестира :)
>
> Во OOO има таму гледам да си праиш макроа во Python? Не си пробал да го
> инкорпорираш како макро? 

не сум пробал... но мислам дека OО си носи свој Python.. тоа може да биде 
проблем... прво ќе се концентрирам на ова после тоа ... еден bug веќе си 
наjдов.. сега да видам зашто твојот документ не го конверира

> Пошто директно чепкање по xml мислам дека ќе ги 
> прескокне ограничувањата што неможам да ги прескокнам со бејзикот?

-- 
дамјан

           Loose bits sink chips.More information about the Ossm-members mailing list