[Ossm-members] KMail одделни директориуми

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Thu Dec 15 14:21:09 UTC 2005


> Дали некој има пробано да подеси во КМаил за посебни пошти да има посебни
> директориуми? Тоа во Тандербирд го има, се одчекира една опција (Use global
> Inobx Folder нешто така) ама во КМејл не можам да го најдам...

хмм.. тоа kmail го прави за IMAP account-ите. Секој од нив си има посебно 
дрво, всушност такво како што е на серверот.

Од друга страна, сѐ симнато од POP3 стига во Local Folders... единствено можеш 
да направиш филтри па да ти одат пораките во различен mailbox, а и да средиш 
во identities кој sent-mail да го користи за кој профил.


-- 
дамјан

                Where do you think you're going today?More information about the Ossm-members mailing list