[Ossm-members] KMail одделни директориуми

Ненад Спиркоски spiki at verat.net
Thu Dec 15 15:11:12 UTC 2005


On Thursday 15 December 2005 15:21, Дамјан wrote:
> > Дали некој има пробано да подеси во КМаил за посебни пошти да има посебни
> > директориуми? Тоа во Тандербирд го има, се одчекира една опција (Use
> > global Inobx Folder нешто така) ама во КМејл не можам да го најдам...

> Од друга страна, сѐ симнато од POP3 стига во Local Folders... единствено
> можеш да направиш филтри па да ти одат пораките во различен mailbox, а и да
> средиш во identities кој sent-mail да го користи за кој профил.

Или без филтри, може во подесувања за поп3 сметка да се стави друг 
„destionation folder“. Кај мене само Trash не може да се менува.

-- 
Never trust an operating system you don't have sources for. ;-)
	-- Unknown source


More information about the Ossm-members mailing list