[Ossm-members] Re: predlog za izrabotuvanje recnik na makedonski jazik za poimi od oblasta na informatikata

Новица Наков novica at bagra.org
Thu Feb 3 23:59:23 UTC 2005


Georgi Stanojevski напиша: 

> Не јас не ги гледам придобивките некој лингвист (преведувач, професор по
> македонски) да ги преведе зборовите само ради превод. Поквалитетен превод
> се добива кога тие што работат на самите програми и ги преведуваат. Држи
> твоето дека стручните лица се потребни поради консултации за
> транслитерација, правопис и слично.

И комуникација со заедницата која би ги користела (или веќе ги користи) 
преводите... Тоа најмногу ни фали.


-- 
Новица

Live life on the edge but try to stay on topic.More information about the Ossm-members mailing list