[Ossm-members] Re: mk-thunderbird-1.0

Новица Наков novica at bagra.org
Fri Feb 18 11:00:10 UTC 2005


Bozidar Proevski напиша: 

> Каде, кога, како? Сите тие се исто така минато неопределено (перфект)
> (истиот речник). Евентуално „Пресечи“ (минато определено свршено (аорист)),
> ама мене не ми оди?

Пошто денес поправав работи во сите преводи, да ве известам само дека овие 
работи воопшто не ги чепнав. Ќе чекам да се договориме точно што е работата 
со ваквите стрингови па после ќе ги менувам. Ова важи за „отсечи“, 
„отпечати“, „прати“ и сл.-- 
Новица

Fools speak because they have to say something.
Wise speak because they have something to say.More information about the Ossm-members mailing list