Re: [Ossm-members] Локализација: „ Settings“

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Mon Feb 21 14:29:20 UTC 2005


> препорачано од лекторите е „Поставувања".
> Од друга страна никогаш не сум го користил „Поставки" затоа што во
> главата ми звучи многу глупо. Сега знам дека Поставки-Поставувања и нема

Незнам што ти звучи глупо, Поставка е нешто што е поставено (исто се користи и
за изложби), а Постави е да ставиш нешто негде, 

може да се користи и поставувања, макаршто не сум баш навикнат
на тој термин. Повеќе ми одговара Поставки.
Како и да е треба да се договориме

Поздрав, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list