[Ossm-members] Re: Локализација: „ Settings“

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Mon Feb 21 17:20:57 UTC 2005


Jovan Kostovski напиша:

>>препорачано од лекторите е „Поставувања".
>>Од друга страна никогаш не сум го користил „Поставки" затоа што во
>>главата ми звучи многу глупо. Сега знам дека Поставки-Поставувања и нема
>>    
>>
>Како и да е треба да се договориме
>

Аха, ДА.

Ни Новица ни Божидар образложија зашто „Поставки“ или „Поставувања“. Иам 
ја еден речник тука што вика дека „Подесувања“ е правилно. Не осеќам 
потреба на никого ништо да му образложувам, во Мозила нека биде 
„Поставки“, во КДЕ нека биде „Поставувања“ а во Гном ќе биде 
„Подесувања“. Може така а? Еве Глиша ти за во Дебиан инсталерот измисли 
некое четврто зборче за да не биде сегде исто случајно.

Ја у меѓувреме ќе си инсталирам Гном на албански, српски или бугарски и 
него ќе си го користам. Ич не е ова „History repeating“!
 More information about the Ossm-members mailing list