[Ossm-members] Мајкрософт пиратерија

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed Jan 5 09:29:28 UTC 2005


> И новинарите ги намиришаа пиратите на Мајкрософт :-)
> http://www.vreme.com.mk/novost.action?id=18144&broj=282

Највеќе ме нервираат овакви забелешки „Дупката во македонското законодавство 
во оваа област“ ... која дупка?? 
Во Македонија трговските марки се заштитени, не знам дали треба и да се 
регистрираат посебно или важи и регистрацијата во други земји (многу можно 
пошто сме член на WTO и сл.)... но законот си постои.


-- 
дамјан

              Reboot America.More information about the Ossm-members mailing list