[Ossm-members] Подесувања

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Sun Jan 9 12:07:49 UTC 2005


On Sunday 09 January 2005 03:19, Arangel Angov wrote:
> Измислувањето на зборот „Поставки“ е најголемиот сеир што може да им се
> пукне на тие што го преведувале КДЕ во времето коа е измислен зборот.
> Дај бидете сериозни. Зборот го нема никаде. Или дајте да го видам у
> речник или сменете го од сите преводи на КДЕ.
Ќе биде сменет, не се секирај.

> Зашто О зашто „Подесувања“ не е македонски... :0
А ти сакаш да биде? (навика, така и мене ми беше за „позадина“ ...)

On Sunday 09 January 2005 02:11, Jovan Kostovski wrote:
> Кој упоребувал "подесувања" нека крене рака и нека се
> подготви за јавно каменување!!!  :)
Гномашите до пред некое време...
>
> Ај да направиме еден фин речник за kbabel и alike програмите
> за да се усогласиме веќе еднаш.
> Ајде да се собереме и  да се договориме веќе еднаш. 
Тешко дека ќе се договориме...
> Фино е што имаме две преведувачки банди едната предводена од: Боби и Зоки
> и другата од Уфо и Томе, ама мора да ги базираме преводите на еден
> стандарден речник!!! 
На кој?

Поздрав Боби


More information about the Ossm-members mailing list