[Ossm-members] Re: Подесувања

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Sun Jan 9 22:16:31 UTC 2005


On Sunday 09 January 2005 14:51, Arangel Angov wrote:
> Море супер вршеше работа.. :))
Ха, ако е за вршење работа можеше да го оставиме според Новица „сетинзи“ :D

> Него кога сме кај „позадина“, освен она „тапет“ што го видов во КДЕ
Не е тапет (тоа е за wallpaper, ама веројатно и тоа ќе се смени во нешто 
друго...), тековен предлог-збор е „подлога“ (конкретно каде што се јавува 
background, како некоја слика и сл.). Инаку, друг можен збор е „заднина“ ама 
тој не одговара...

> Еве бе се договараме. Светото упатство за локализација на Гном вика дека
> мора да се договараме. :)
Ауу јесс :)))))))))
Многу е добро воа Светото упатство за локализација на Гном. Ставот се прифаќа 
и од КДЕ!!

> А ова како?
>
> Keyring
Моментално е „Прстен со клучеви“ (ова според еден од преводите на ring), 
евентуално „Приврзок со клучеви“ (вака е во речникот). Други предлози?


Поздрав Боби


More information about the Ossm-members mailing list