[Ossm-members] VisualBasic anyone

Nikola Vanevski nvanevski at gmail.com
Thu Jan 13 09:35:20 UTC 2005


> 
> Не го дрви сега, gambas е напишан во C++, така да типчето сигурно не е пациент
> (барем не поголем од нас).
> 
Ми го зеде зборот :)

> Алаткава gambas може да биде многу згодна за набрзинка правење на GUI<->DB
> програмчиња...
> 

И како таква верувам дека ќе биде сосема прифатена. Барем од нашиве ВБ
„пациенти".

> самиот јазик (basic) не ми прави многу ќеф (посреќен ќе бев со python), но
> како алатка ова gambas е прилично корисно, ефективно и би рекол комплетно.
> т.е. за да се докомплетира би требало да биде и crossplatform ама не гледам
> големи изгледи тоа да се случи.

Крос-платформ веке има во развојната верзија. Тоа ми се допаѓа кај
баткава :) Е сега, работи под cygwin и без ГУИ, ама надежно е :)

Нино


More information about the Ossm-members mailing list