[Ossm-members] ОССМ известување: Убунту за Македонија

Новица Наков novica at bagra.org
Wed Jan 19 23:20:10 UTC 2005


> Но, сега зборуваме за тоа како ќе се дистрибуираат дисковите

Си мислам да не не бев баш најјасен за ова дистрибуирањето на дисковите. Значи 
нема да станува збор за еднодневно дистрибуирање на сите дискови. Така на ура 
сите ќе сакаат да земат диск и ќе земаат и луѓе кои што немаат намера да го 
видат/искористат. Идејата е дисковите да бидат достапни на некои пунктови во 
подолг период - една, две недели... па никој да не им ги бута дисковите под 
нос на луѓето, туку тие сами да одат да си земат ако сакаат. 

И сега за факултетите ова е важно: таму треба дисковите да бидат на некое 
место каде што студентите имаат пристап и каде што некој може да контролира 
да не бидат земени сите дискови одеднаш од еден или двајца луѓе.
Размислете како би се остварило ова.

-- 
Новица

"All that is necessary for the triumph of evil
is that good men do nothing." - Edmund BurkeMore information about the Ossm-members mailing list