Re: [Ossm-members] ОССМ известување: Убунту за Македонија

Dean Josevski dean at integraeng.com.mk
Thu Jan 20 10:30:54 UTC 2005


>
>Но, сега зборуваме за тоа како ќе се дистрибуираат дисковите и 2-3 работи
што
>ни требаат околу тоа. Идејата секако е дел од дисковите да одат во Скопје,
а
>дел во другите делови на земјата. Денеска е среда, така што рокот за да се
>договориме каде, како и колку дискови ќе одат е 7 дена - до другата среда
26
>до 19 часот.
>
>
>За другите делови од земјата: можеме да испраќаме дискови до било кој
(група
>како Лугола или индивидуа сеедно) доколку тој што нарачува се нафати да си
ги
>плати сите поштенски трошоци. Исто така дискови може да одат и до
>Универзитетот во Битола (таму има информатика нешто нели?) и до Штул, но
>повторно потребен е контакт од нивните студенстски организации или некој
кој
>би можел организирано да ја заврши работата таму.
>
>
>Уште еднаш, други идеи се добредојдени.
>
>--
>Новица
>
>

Човек од Интегра инженеринг најверојатно ќе доаѓа во Скопје деновиве, па
ако кажете од каде да се земе материјалот, нема да биде проблем да се донесе
во Битола. Понатаму, (доколку Лугола, или некој друг не сака/може) може да
се дистрибуираат од Интегра инженеринг, Техничкиот факултет, а ќе може
и лично (имаме курир) да се  достави до некои поблиски дестинации.

Деан Јошевски
More information about the Ossm-members mailing list