Re: [Ossm-members] Re: Убунту... и уште нешт о.

Nikola Vanevski nvanevski at gmail.com
Thu Jan 20 11:46:53 UTC 2005


On Thu, 20 Jan 2005 12:37:39 +0100, Arangel Angov <ufo at linux.net.mk> wrote:
> Arangel Angov напиша:
> 
> 10 = 100
> 
> Муабетот ми е дека нема што друго да напраиме освен да им кажеме да океј
> е Мендрејк на пример инсталирајте го.
> 

Две работи :
1. Сигурно има барем по еден-двајца во тие фирми кои можат да
инсталираат линукс;

2. Уште посигурно, се продава евтин хардвер (винмодеми и  сл) кои
немаат слободни драјвери за Линукс. Како тоа ке им го конфигурираат?

Не е проблем инсталацијата, проблем се корисниците кои веке другиот
ден ке инсталираат пиратски виндоус.

Н


More information about the Ossm-members mailing list