[Ossm-members] Re: Убунту... и уште нешт о.

Ivan Stojmirov stojmir at linux.net.mk
Thu Jan 20 11:59:16 UTC 2005


Nikola Vanevski wrote:
> 2. Уште посигурно, се продава евтин хардвер (винмодеми и  сл) кои
> немаат слободни драјвери за Линукс. Како тоа ке им го конфигурираат?

Освен винмодемите не гледам друг евтин хардвер кој би можел да прави 
проблеми со Линукс.

> Не е проблем инсталацијата, проблем се корисниците кои веке другиот
> ден ке инсталираат пиратски виндоус.
> 
> Н

Тоа фирмите воопшто не ги засега.
Ние ќе бидеме среќни со тоа што голем дел од корисниците барем ќе го 
пробаат Линукс, можеби и ќе прочитаат некој текст, ќе побараат помош на 
листава...
--
Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free 
our minds.More information about the Ossm-members mailing list