[Ossm-members] Re: Убунту... и уште нешт о.

Darko Nikolovski darkon at npk.com.mk
Thu Jan 20 12:00:00 UTC 2005


>2. Уште посигурно, се продава евтин хардвер (винмодеми и  сл) кои
>немаат слободни драјвери за Линукс. Како тоа ке им го конфигурираат?
>  
>
Ако фирмата продава евтини конфигурации, цената за LinuxAnt драјверите е 
каде каде пониска од цената на Windows и секако е попримамливо
за евтини LowEnd пц-а

>Не е проблем инсталацијата, проблем се корисниците кои веке другиот
>ден ке инсталираат пиратски виндоус.
>
>  
>
И тука грешиш, голем дел од новите корисници (како на пример сестрами) 
незнаат да инсталираат Windows и се плашат од тоа. Од друга страна кога 
ќе почнат да работат на LInux кој веќе е конфигуриран како што треба, 
тогаш нема никаков проблем, дури и полесно се снаоѓаат со инсталација на 
додатен софтвер и сл (читај Synaptic, Xandros Networks) и слично..

На крај краева, од 10 еден да остане на линикс тоа е придобивка за 
заедницата и за ширењето на слободниот софтвер.
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: darkon.vcf
Type: text/x-vcard
Size: 335 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20050120/9a5a529b/attachment.vcf>


More information about the Ossm-members mailing list