[Ossm-members] ОССМ известување: Убунту за Македонија

Aleksandar Balalovski gssteam at on.net.mk
Fri Jan 21 01:59:27 UTC 2005


On Thursday 20. January 2005 19:29, Новица Наков wrote:

> Одлично. Претпоставувам дека некако локално можете да направите маркетинг
> за работава?

За медиумски маркетинг потребни се одредени средства. Може да се направат 
памфлетчиња (1 лист, 2 страни, црно бели, А5 формат), на кои ќе бидат дадени 
општи информации за ГНУ/Линукс, за тоа каде да најдат повеќе инфо и како да 
ракуваат со материјалот на ЦД-то, што во случајот е Убунту Линукс. Моментално 
групата стои слабо финансиски (не е тајна), ако се најди некој спонзор или 
добра волја кај некој од електронските и печатени медиуми ќе биди добро, 
преку официјалната страна на групата ќе има исто така пропаганда.

Поздрав

--
If I am silent, I am not blind!


More information about the Ossm-members mailing list