[Ossm-members] Trendo za Bill Gates i Linux

Ivan Stojmirov stojmir at linux.net.mk
Tue Jan 25 12:42:00 UTC 2005


Што вика Трендо во една од денешните вести на оннет:


Гејтс донирал 750 милиони долари!
	
Шефот на Мајкрософт Бил Гејтс донирал ('донатирал)' 750
милиони долари за светската програма за вакцинација на децата. Се работи 
за најкрупната поединечна донација во светот досега. 'Поддршката на 
детската имунизација веројатно е мојата најдобра досегашна инвестиција,' 
вели Гејтс во соопштението. Парите одат во Global Alliance for 
Vaccination and Immunisation (Gavi), организација која од формирањето во 
2000 година досега успеа да вакцинира 54 милиони деца против болести 
како дифтерија, тетанус, хепатитис Б, грип и жолта треска. Фондацијата 
на Бил Гејтс и неговата сопруга Мелинда во последнава деценија за 
хуманитарни цели одвоила преку 7 милијарди долари! А нашиве грлати 
линуксаши не можат ни време да одвојат за превод на опенофис, гноме и 
мозила...

:-)

Ќе му одговори некој?
-- 
Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free 
our minds.More information about the Ossm-members mailing list