[Ossm-members] Ден на слободниот софтвер

Новица Наков novica at bagra.org
Wed Jul 13 13:03:49 UTC 2005


Arangel Angov напиша: 

> Што праиме со ова? Има ли некој идеја за тоа што би можело да се
> направи. Последно нешто што прочитав е дека настанот се префрлува во
> септември па имаме доволно време до тогаш да смислиме нешто. Нешто појше
> од делење на цедиња? :\

Mојот предлог за дополнување* на ДСС во Македонија:

По (не толку) случаен избор се договараме со неколку (10?) средни училишта од 
земјава да им подесиме интернетот од Macedonia Connect да им работи и под 
оној инсталираниот Мендрејк. За ова, покрај тоа што ќе треба да се зборува со 
повеќе одговорни организации (ЕДЦ прва ваљда - јас уште сега би одел, ама 
можда се на одмор) за да се договори ваква акција, можеби ќе треба да се 
вложи екстра напор да се открие како ова поврзување би успеало (опрема а-у) и 
сето тоа убаво да се документира. 

Ова може да се случи во утринските часови, а follow-up би можела да биде една 
прес конференција на темава. Пошто имаме луѓе и во Битола, Кочани (и каде 
уште?) може сето симултано да се одвива во тие неколку града/средни училишта.

Можен проблем од екстерна природа е самиот ден. Ако не се лажам ДСС е на 1 
септ., тогаш почнува новата учебна година, а и тогаш ваљда официјално треба 
да биде пуштен интернетот(?). Ова значи дека може да има бајаги гужва, па 
можда оваа активност би било позгодно да се помести за 1 ден пред или после 1 
септ.
Можен проблем од интерна природа, како и обично, е дали ќе го сработиме 
ова. :)


*Дополнување, пошто мислам дека делење дискови/шиткање маички/инсталфест или 
нешто слично ќе биде стандардната активност. :)


-- 
Новица

There is no patch for stupidity.
More information about the Ossm-members mailing list