[Ossm-members] Ден на слободниот софтвер

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed Jul 13 16:20:30 UTC 2005


> Mојот предлог за дополнување* на ДСС во Македонија:
>
> По (не толку) случаен избор се договараме со неколку (10?) средни училишта
> од земјава да им подесиме интернетот од Macedonia Connect да им работи и
> под оној инсталираниот Мендрејк. За ова, покрај тоа што ќе треба да се
> зборува со повеќе одговорни организации (ЕДЦ прва ваљда - јас уште сега би
> одел, ама можда се на одмор) за да се договори ваква акција, можеби ќе
> треба да се вложи екстра напор да се открие како ова поврзување би успеало
> (опрема а-у) и сето тоа убаво да се документира.

отварањето на проектот Mk-connects беше проследено со video-конференција 
помеѓу две школи... можеме ли и тоа на Linux да го направиме.-- 
дамјан

"The moment you commit and quit holding back, all sorts of unforseen
incidents, meetings and material assistance will rise up to help you.
The simple act of commitment is a powerful magnet for help." -- NapoleonMore information about the Ossm-members mailing list