[Ossm-members] Проблем со Kbabel и KBabel Catalog Manager

Зоран Димовски decata at mt.net.mk
Sat Jul 23 13:47:06 UTC 2005


Ок, вака стојат работите околу проблемот, користам Kbabel Catalog 
Manager и сега кога сакам да отворам преку него некоја .po датотека или 
.pot (нема врска) се уклучува Kbabel и веднаш Kbabel паѓа. Од друга 
страна пак кога Kbabel не го вклучувам преку Kbabel Catalog Manager 
(дали преку konqueror со двоен клик на .po датотеките или пак го отворам 
Kbabel па вчитам датотека) тој работи како што треба.

Дали досега на ова му се има случено до сега, и доколку е така да каже 
како се решава проблемот затоа што преку Catalog Manager многу подобро 
се координирам со преводите.

Поздрав Зоки.

П.С. Користам Slack 10.1 со KDE 3.4.1 (ако има некаква потреба за секој 
случај)More information about the Ossm-members mailing list