[Ossm-members] Проект за локализација и OpenCD, беше: Консолидација на преводите

Igor Stamatovski assyst at on.net.mk
Tue Jul 26 00:01:58 UTC 2005


Дамјан напиша:

>>>Нешто како ACDSee **
>>>      
>>>
>>Сум си забележал негде да го следам развојот на cornice. И ете го стигнал
>>да има i18n поддршка.
>>
>>http://wxglade.sourceforge.net/extra/cornice.html
>>    
>>
>
>Некој со windows ќе го проба ли програмов дали/колку вреди како најосновен 
>image viewer? Или да предложи друг програм КОЈ Е СЛОБОДЕН СОФТВЕР!
>
>
>  
>
Го симнав, го инсталирав, ќе го оставам за понатамошно користење на 
компјутерот, инаку...

Мислам дека Cornice е добар програм за гледање слики.  Бидејќи е 
направен за да го замени ACDSee за Linux, и под Windows солидно си ја 
врши работата. Најдоброто е што ги има основните функции на ACDSee, пред 
да стане bloatware како што е сега. Има ротациа, зум, прелистувач на 
слики, отвора zip архиви и тн. Едноставноста според мене е неговата 
најголема предност.  Единствената мана е што можеби е малку бавен. Има и 
некои опции како Обележувачи, ама уште не можам да бидам некоја особена 
потреба за нив. Моја препорака, може да се преведе ако нема друг ваков 
слободен софтвер за Windows.

--
Игор
More information about the Ossm-members mailing list