[Ossm-members] Firefox-1.0.1 на македонски

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed Mar 2 00:06:36 UTC 2005


Ај посебна нишка. Одговарајте тука, кратете го непотребниот текст.

Значи имаме windows build кој е ажурен со сите печеви кои сме ги пратиле. 
Треба да се тестира пред да кажеме дека е официјален. Сеуште не е за 
објавување по сајтови и сл. Linux-build-от кој ќе биде ажурен ќе се појави 
најверојатно утре околу 21:00. МЕК билдот е од 26 февруари, значи не е 
ажурен(*) - но сепак не е лошо да се тестира, посебно инсталацијата пошто 
другиот дел од програмот е мање-више иста.


Направете backup на постоечкиот профил и избришете го и Firefox-от и профилот 
па после инсталирајте го. Mozilla не препорачуваат да се инсталира со 
инсталер ако претходно Firefox-от бил од zip или обратно. Тестирајте и 
напишете интелигентен рипорт ако нешто не е во ред.


Синтниците во преводот може да се игнорираат за сега, тие ќе ги решаваме за во 
1.0.2 или 1.1.


(*) не е ажурен == default bookmark-ците не се тие што треба да бидат, и има 
уште некои ситници кои mozilla foundation ги сакаше, а кои немаат врска со 
нормална работа и не се нити приметливи во програмот. Се друго е а-ок.

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/latest-aviary1.0.1-l10n/
http://ftp.eu.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/latest-aviary1.0.1-l10n/

-- 
дамјан

            Give a man a fish and you feed him for a day;
     teach him to use the Net and he won't bother you for weeks.More information about the Ossm-members mailing list