[Ossm-members] МЦМС - награди за одржлив развој

Новица Наков novica at bagra.org
Sat Mar 5 10:10:00 UTC 2005


http://www.gragjanskisvet.org.mk/default-mk.asp?ItemID=CC9FC2F291C92C46A6F777F2E51E3946

награда за одржлив развој “Херт Јан ван Апелдорн”

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) распишува јавен конкурс за 
доделување на Наградата за одржлив развој “Херт Јан ван Апелдорн”.

Наградата за одржлив развој “Херт Јан ван Апелдорн” се доделува заради 
поддршка на граѓаните и организациите кои дале посебен придонес во локалните 
и националните иницијативи за одржлив развој во Македонија.

Наградата за одржлив развој “Херт Јан ван Апелдорн” се доделува за 
долгогодишен придонес и за постигнување во претходната година.

Наградата се состои од диплома и парични средства.

Наградата се доделува на: поединци и групи (граѓани), заедници (месна 
заедница, локална самоуправа и сл.) и организации (здруженија на граѓани, 
фондации, медиуми, установи и институции, трговски друштва).
--------------------------------

Мислам дека слободен софтвер дефинитивно може да се врзе со одржлив развој, па 
ако некој сака да се занимава со формулари, нека го следни горниот линк. 

-- 
Новица

"All that is necessary for the triumph of evil
is that good men do nothing." - Edmund BurkeMore information about the Ossm-members mailing list