[Ossm-members] Re: UBUNTU i ADSL - ne mi e jasno sto se slucuva

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Mon Mar 21 11:04:48 UTC 2005


Darko Nikolovski wrote:

> Има некој идеа што може да го предизвикува проблемов и како да се реши?


Имам и јас убунту со адсл и д-линк трансивер ама ова ми се нема никогаш 
случено. Апдејтувано ти е убунтуто? Каква pppoe скрипта си направил, 
нели ја користиш онаа pon што доаѓа со убунтуто?

Проблемот со повторното врзување (кога кинат МтНет) го решавам со cron job.

More information about the Ossm-members mailing list