[Ossm-members] Re: UBUNTU i ADSL - ne mi e jasno sto se slucuva

Darko Nikolovski darkon at npk.com.mk
Mon Mar 21 11:16:41 UTC 2005


Arangel Angov напиша:

> Darko Nikolovski wrote:
>
>> Има некој идеа што може да го предизвикува проблемов и како да се реши?
>
>
>
> Имам и јас убунту со адсл и д-линк трансивер ама ова ми се нема 
> никогаш случено. Апдејтувано ти е убунтуто? Каква pppoe скрипта си 
> направил, нели ја користиш онаа pon што доаѓа со убунтуто?
>
> Проблемот со повторното врзување (кога кинат МтНет) го решавам со cron 
> job.
>
Ubuntuto секој ден се ажурира (horray osnova), скриптата  pppoeconf 
највероватно  го користи  pppd даемонот заедно во комжбинација со  pon и 
poff. Ај ако не ти е мука на мејл закачи ми да видам што имаш у 
/etc/ppp, да видам што е различно (нормално освен усер/пасс Ч):) )

>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: darkon.vcf
Type: text/x-vcard
Size: 335 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20050321/1b66ca53/attachment.vcf>


More information about the Ossm-members mailing list