[Ossm-members] GTK2 и тастатура

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed Mar 23 10:59:27 UTC 2005


>>> хех, многу ме нервира што во GTK2 апликации не работи
>>> шемата Compose,
>>
>> Desen klik, pa input method, pa X input i raboti compose
>> semata.
>
> не работи ова во Firefox (тоа ми е најкористената GTK2 апликација), во
> xchat работи cool. може има некој трик и за firefox...

види, види: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=164793
треба да се старта firefox со дефинирана променливата
GTK_IM_MODULE=xim

-- 
дамјан

                   Press every key to continue.More information about the Ossm-members mailing list