[Ossm-members] Банери за Фајрфокс на македонски

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Mon Mar 28 12:33:15 UTC 2005


На 28 мар 2005 (понеделник), Ivan Stojmirov напиша:

> >Дали можеме некако да знаеме дека некој воопшто ги ставил банерите?
> >
> На mozilla.sofver.org.mk ќе ставиме скрипта за статистика, и ќе мериме 
> колку пати е симнат firefox, кои сајтови не линкуваат најмногу и сл.

Мислам дека во affiliates сметката би требало да има ваква статистика и
нема потреба од наша дополнителна. Дамјан?

А Новица тоа што прашуваше за да знаеме дали некој ставил банер се прави, но
мора да ставаат нешто налик <img src=banner.php>, а не директни патеки до 
самите банери. Вака има мал милион дополнителни  чекори кои нашиот сервер 
треба да ги опслужува дополнително на секое прикажување на сликата до туѓи 
сајтови.

Најубав начин е да ги замолиме веб мастерите ако стават некаде да не 
известат, а за статистиката колку луѓе симнале Фајрфокс на македонски од
Мозила да ја гледаме. :)

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list