[Ossm-members] ��

Ivan Stojmirov stojmir at linux.net.mk
Mon Mar 28 12:46:26 UTC 2005


Georgi Stanojevski wrote:
> Мислам дека во affiliates сметката би требало да има ваква статистика и
> нема потреба од наша дополнителна. Дамјан?

Зашто да нема потреба? Воопшто не е проблем да се постави bbclone. А со 
него добиваме статистика за време, земја, прелистувач, referals.
Сметката во affiliates дава само број на поени. Барем јас само тоа го 
имам забележано.

Дури убаво би било да броиме број на посети, број на симнувања па после 
да прерачунаме колку пати вкупно е симнат firefox а колкав процент од 
тие симнувања се извршени преку нашиот сајт.

> А Новица тоа што прашуваше за да знаеме дали некој ставил банер се прави, но
> мора да ставаат нешто налик <img src=banner.php>, а не директни патеки до 
> самите банери. Вака има мал милион дополнителни  чекори кои нашиот сервер 
> треба да ги опслужува дополнително на секое прикажување на сликата до туѓи 
> сајтови.

Со мојот предлог се решава и овој проблем. Секој што ќе линкува до 
нашата страна ќе се појави во referers.
-- 
Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free 
our minds.More information about the Ossm-members mailing list